Hvad er HATS?
I 1985 oprettede 7 amartørteatergrupper i kommunen HATS for at få mulighed i fællesskab at klare større opgaver, end den enkelte gruppe magtede. I programmet til den første forestilling ”En tur i dyrehaven” stod: ”Som en amatørskuespiller ønsker man en gang imellem at deltage i en stor opsætning med masser af mennesker – flotte dragter- store dekorationer – musik og sang.” Her blev grundstenen for novemberspillet lagt.
Holdning
Vores holdning til arbejdet kan udtrykkes således: Vi mødes for at have det sjovt sammen. Vores middel til at nå det er et seriøst arbejde med teater. Seriøsiteten ligger i den omhu, vi ønsker at lægge i løsningen af alle opgaver.
Det er et stort arbejde at lave teater, og som amatør er man totalt afhængig af hinanden. Vores arbejde lykkes kun, når der rækkes hænder frem hver gang vi har brug for det.
HatsU
Den mest glædelige udvikling i HATS var, da nogle unge mennesker i 1993 blev trætte af at være sangere og dansere i forestillingerne. De indså, at der var for få roller i vores repertoirer og oprettede derfor en ungdomsgruppe, hvor de med stor engagement har lavet forestillinger på deres egne præmisser.
En af deres nyskabelser var HATS- touren, hvor deres forestilling blev vist rundt på skoler og tilbudt gymnasierne i området.
HatsB
Da efterspørgslen for børneteater blev stor, oprettede vi endnu en gruppe. Nemlig HatsB. Siden 2007 har Hats’ børnehold samlet fulde huse. De første to forestillinger blev spillet på Agerbæk Skole. I 2009 rykkede vi udenfor og fik i 2010 sponsoreret en friluftsscene af Tuborg-fondet.
Økonomi
Økonomien i HATS har ikke altid været lige god. Faktisk har foreningen flere gange været meget tæt på at lukke. Men, hver gang har der vist sig nye kræfter og nye veje, som har holdt HATS i live.
Fremtiden
Hvad fremtiden byder på i HATS-regi er ikke til at sige. Kun, at vi stadig er nogle ildsjæle, som kæmper for HATS – kæmper for at holde liv og økonomi sammen. Vi ser en lys fremtid med medlemmer, som holder af HATS og en fremtid, hvor stadigt flere viser interesse og rækker hænder frem, når vi har brug for det.
For så kan vi blive ved med at være et sted, hvor alle kan få lov til at lege. Få lov til at få drømme opfyldt – og få lov til at erhverve sig smukke og eventyrlige oplevelser. Både på, bagved og foran scenen
HATS kort beskrevet af foreningens absolutte ildsjæl, Torsten som her fortæller, hvad han mener HATS er og står for.
HATS lever af glæde.
Ildsjælen Torsten fortæller med egne ord hvad HATS er og står for:
Glæden ved i et samarbejde mellem mennesker af vidt forskellig alder, køn, uddannelse og erhverv at løse en stor opgave.
Glæden kan føles næsten håndgribelig, når man i sene natte- eller tidlige morgentimer sammen bygger op eller bryder ned – opgaven er fælles, tidsplanen ubønhørlig.
Vi er ikke professionelle. De kan meget, som vi ikke kan. Men deres vilkår er konkurrence. Om roller og om opmærksomhed. På det – ene – punkt kan vi noget, som er svært for dem. Hvis den yndigste heltinde og den ondeste skurk ved deres optræden på scenen kan vise, at bag deres rollers fjendskab glæder de sig sammen over at være med i projektet, så kan vi give publikum oplevelser af samme intensitet som det professionelle teater.
Glæden skal udvikles, ved at vi stiller krav til hinanden. Krav om koncentration, opmærksomhed, hjælpsomhed og udvikling. Fra HATS i 1986 blev hjulpet i gang af teatermanden Finn Bredahl, har vi i vid udstrækning benyttet professionelle instruktører og konsulenter. Vi vil noget. De kan lære os noget.
Velkommen som tilskuer, tekniker eller aktør. HATS har brug for alle talenter.